+381 11 3284 761
+381 65 3284 761
+381 63 7011 120

IN-HOUSE TRENINZI

 

In-house trening je visoko fleksibilan, troškovno i vremenski efikasan način da ostvarite maksimalni povraćaj na investiciju u razvoj potencijala vaših zaposlenih.

 

MNG Centar primenjuje ISD (Instructional System Design) model sistematskog ciklusa obuke u razvoju in-house trening rešenja.

 

Da bismo obezbedili vrhunski kvalitet naših in- house trening rešenja primenjujemo smernice ISO 10015 standarda: kvalitet u in-house obuci zaposlenih.

 

Celokupan proces razvoja in-house trening rešenja sprovodimo u bliskoj saradnji, komunikaciji i koordinaciji sa predstavnicima vaše kompanije kao naručiocem treninga.

 

Ono čime se ponosimo su naši uspešni klijenti. Neke od priča o načinu na koji smo zajedno rešili njihove poslovne izazove u vezi sa obukom i razvojem zaposlenih možete pogledati u studijama slučaja i preporukama klijenata.

 

Sistematski ciklus obuke se sastoji od 4 faze u okviru kojih primenjujemo procedure, tehnike i metode kako bi obuka ispunila svoj osnovni cilj: unapređenje postojećeg učinka i/ili promenu ponašanja zaposlenih.

 

 

Treneri

 

Sarađujemo isključivo sa trenerima koji dostižu eksplicitno definisane i opisane standarde MNG Centra za in-house trening rešenja. Za svaku oblast možemo da ponudimo veći broj trenera.

 

Orijentisani na rezultat, fokusirani smo na praktičan i relevantan trening koji će učiniti pozitivnu razliku u poslovanju vaše organizacije.

 

 

Metode i procedure

 

MNG Centar u razvoju in-house rešenja koristi set međunarodno priznatihi u praksi proverenih metoda-alata i tehnika, koji su razvijeni u vodećim svetskim institucijama za razvoj ljudskih resursa.

 

Ovaj set alata se odnosi na:

  • Analizu potreba za kompetencijama zaposlenih i utvrđivanja „skills gaps“ na nivou organizacije
  • Dizajniranje detaljnog trening plana, izbora metodologije rada i metoda učenja
  • Primenu kompleksnih metoda evaluacije i metoda za transfer kompetencija u realno radno okruženje (Kirkpatrik model) koje se koriste u najboljim svetskim kompanijama i koje obezbeđuju, između ostalog, informacije o povraćaju na investiciju (ROI) u obuku.

 

 

Komparativne prednosti MNG Centra u realizaciji in-house treninga

 

In-house trening programi zaposlenima pružanju mogućnost sticanja pozitivnog zajedničkog iskustva učenja i razvoja.

 

Komparativne prednosti MNG Centra u realizaciji in-house treninga su:

  • Ekspertiza zasnovana na praktičnom iskustvu u oblasti obuke i razvoja (Learaning & Development) sa posebnim naglaskom na TNA (analiza potreba za kompetencijama) i u izradi standarda kompetencija kao infrastrukturnog faktora u obučavanju;
  • Stručnost u razvoju kompanijskih trening sistema i iskustvo u razvoju „competency based” obuka za zaposlene;
  • Praktično iskustvo u realizaciji značajnih Learaning & Development projekata, posebno za Republiku Srbiju kao korisnika;
  • Praćenje svetskih trendova u oblasti obuke i razvoja zaposlenih kroz objavljivanje naučnih i stručnih članaka, učešće na svetskim konferencijama (ASTD 2011-2013) i članstvo u priznatim udruženjima stričnjaka (ASTD, CIPD, IVETA);
  • Praćenje trendova i prakse obuke i razvoja u kompanijama u Srbiji na osnovu godišnjeg L&D istraživanja. Deo ovog istraživanja za 2013. godinu možete pogledati ovde.

 

Da bismo obezbedili da usavršene ili novorazvijene kompetencije budu primenjene u praksi, svim klijentima obezbeđujemo kao dodatnu vrednost naših trening rešenja:

 

  • Smernice i alate za primenu Kirkpatrik modela za transfer kompetencija u radno okruženje
  • Savetodavnu follow-up radionicu u određenom periodu nakon održanog treninga ili drugog vida učenja.

 

 

Budžet

 

Vaš ograničen budžet ne mora biti prepreka za našu saradnju. Znamo da trening za kompanije nije mali trošak i to najvećim delom zbog toga što, dok on traje, ne odvija se radna aktivnost.

 

MNG Centar je fleksibilan i uvek spreman na dogovor. Naš cilj je da svoja iskustva i znanje podelimo sa vama.

 

Podatke o investicijama u obuku, na osnovu različitih svetskih istraživanja, možete pogledati ovde.

 

 

Podrška

 

Kroz ceo proces trajanja trening programa, od inicijalnog zahteva do evaluacije nakon treninga, vi ćete uvek imati istu osobu za kontakt (princip single point of contact). Uspostavljanjem ovog principa osiguravamo kvalitet usluga i individualnu pažnju za klijenta.

 

Od samog početka naš koordinator je zadužen za sva logistička i administrativna pitanja, što uključuje i eventualnu celokupnu organizaciju treninga na lokaciji koju vi izaberete. Ovo dozvoljava stručnjacima za razvoj i obuku, i trenerima MNG Centra da se fokusiraju na ono što je najvažnije: na izvođenje treninga.

 

Preporuke

 

Klikom na sličicu pogledajte preporuke sa održanih in-house treninga: